В Facebook ще можем да качваме снимки с по-висока резолюция

facebook промени

Photos team анонсира три големи промени във Facebook свързани със снимките: изображения с висока резолюция, по-добър viewer на снимките и опростена multi-upload форма за качване на снимки. Промените ще станат достъпни за всички до 1 месец.


Възможният размер на снимките е увеличен от 720 пиксела до 2048 пиксела по дългата страна, т.е. 8 пъти.
За да оцените тези промени, вижте албумите «Top-Rated Your Shot Photos (September)» (National Geographic) или «Football Across America» (Sports Illustrated). Да се свалят снимките с висока резолюция може, като се натисне Download (Свалете с висока разрешаваща способност).

В новия вювър е реализирана по-опростена навигация из снимките. Също така би трябвало снимките да се преглеждат по-бързо.
facebook промени

Потребителите често качват много снимки от мероприятия като сватби или рождени дни, където са снимани едни и същи хора. Вече може да се тагват няколко снимки в един албум веднага и тагването на снимки с един и същи човек става много по-лесно. Също така е преправена формата за качване. Повечето промени не могат да се видят външно, но програмистите мислят, че потребителите ще забележат подобренията.

facebook промени