Live Mesh – универсално онлайн хранилище от Microsoft

pic

Microsoft започна тестовете на Live Mesh – технология, обединяваща изображения, документи и други данни чрез най-различни устройства. Главната цел на Live Mesh е хората да имат достъп до документите си чрез всяко устройство, по всяко време.

Live Mesh синхронизира компютрите, мобилните и други портативни устройства. по този начин направената с мобилния телефон снимка може веднага да се появи на екрана на компютъра. Към момента в тестовете са се включили към 10 хиляди потребители от САЩ, работещи с операционната система Windows. През следващите месеци програмата ще бъде насочена и към Mac.

Live Mesh е резултат от тенденциите по пренасяне съхраняването на информация в Интернет, което освобождава потребителите от необходимостта да използват конкретен компютър или телефон. При Live Mesh ще е възможно не само да се работи по собствени файлове, но и да споделя достъпа с други хора. Това ще създаде някакво подобие на социалните мрежи. Към края на годината Live Mesh ще бъде достъпен за публично тестване.