10 потребителски интерфейса на Бъдещето

eyebg.com pic

Повечето от представената техника може да ви се стори като фантастика, но някои от тях вече са действителност. Имайте впредвид, че в близките години те масово ще се използват..

Fez
За многото години на нас ни се удаде да привикнем към вече класическите 2D игри. Обаче, Fez издигна игрите на съвсем друго ниво. Най-интересното започва на 30-тата секунда.


Вълшебното стъкло
Тази фантастическа идея се стреми да интегрира онлайн-сервизите в нашия живот. Както днес потребителите на Интернет могат да получат достъп към Мрежата където и да е, то това може да се използва за много полезни приложения. Например, за да помогне на човека да се ориентира в града, да превежда текстове, да търси информация в енциклопедии и справочници и т.н. Въобще, сега, това е фантастическа идея, но която, вероятно, ще стане действителност в близките години.

eyebg.com pic

eyebg.com pic

eyebg.com pic


Aurora
Неотдавна, Adaptive Path представи нова концпеция на браузер, която е била разработена с помоща на Mozilla Labs и се явява като инициатор да „побутне“ дизайнерите и разработчиците да реализират тяхното виждане на бъдещ браузер в Мрежата.
.

Основната идея на тази разработка се състои в това, да предостави на потребителите триизмерен интерфейс. Взаимодействието с обектите е интуитивно и следва физическите закони на нашето всекидневие: потребителите могат да хванат, свалят, издърпат абсолютно всичко. Може да видите още 2 видео-клипа – Част 2 и Част 3.


jDome: Нов етап в гейм-индустрията
jDome-то на Джон Нилсън позволява на геймърите да виждат 50% по-голяма игра, която играят. Основната идея е да се промени Областта на Виждане (FOV) в играта с няколко прости команди и да се използва проектор, който да предостави на геймърите 180-градусов обзор.
eyebg.com pic

„Просто сложете jDome пред проектора, отразете изображението в проектора, започнете игра и променете Областта на Виждане в нея. Няма да ви трябва някакво специално PC – само проектор и jDome“.


Motorolla Sparrow
Motorolla Sparrow, както се предполага, ще обезпечи магазините с мобилни точки за продажби, с помоща на които купувача леко ще заплати цената на харесалите му стоки и ще излезе от магазина. Тази джаджа обединява в едно сканер, системна точка за продажба, възможност за четене на кредитни карти.

eyebg.com pic

eyebg.com pic

Челната и задна страни са оборудвани със сензорни области, които правят използването на джаджата леко. Прекрасен дизайн и привлекателен интерфейс.


Змия
Възрождението на добрата стара змия. Просто и разбрано. Би било хубаво да се види и тетрис в такъв вид… Аз бих си купил такова змийче :) …


Brainloop: мислен контрол
Brainloop – това е интерактивна платформа, която позволява на потребителите да управляват обектите на екрана с помощта на мозъка – изображавайки определени команди, без никакво натискане на копчета. Аз, разбира се, не съм много сигурен колко е ефективен този подход, но, определено това е една наистина необикновенна идея.


Eyeliner 3D
Eyeliner 3D – това е висококачествена система за проектиране, която основно използва HD видео, за да покаже 3-измерни холографски изображения. Неотдавна, тази система бе използвана за рекламата на Toyota Auris в Bluewater Shopping Centre в Европа.


faceAPI
faceAPI – забавна вещ. Мисля, че като видите видеото, ще ви стане приятно…..


Ringo: Холографен потребителски интерфейс
Ringo – това е идея, която демонстрира възможности, които предлага холографическата „сянка“, която може да замени PDA или мобилен телефон. Изглежда впечатляващо и многообещаващо. Нещо от типа, което можем да използваме вече в близкото бъдеще.


Необикновенна маса
Тази маса е била проектирана от японеца Тошио Иваи. На повърхността на тази маса могат да се появяват различни изображения, които се прожектират с помоща на проектор, монтиран на тавана и тези изображения автоматично се изменят в режим на реално време, когато играчите се забавляват.Съгласете се, фантастика, първо вечеряте, после махате чиниите, изключвате осветлението и започва игра. По подробно за тази маса може да прочетете ТУК.
eyebg.com pic


uvLayer
uvLayer – това е уеб-програма, в която потребителите могат да преместват филмите, да избират най-добри, да ги групират по свои критерии. Подробно за това може да прочетете тук.
eyebg.com pic


И последно
Разположената в Comcast Center, тази видео-стена, имаща 10 милиона пиксела, се явява най-големия 10-милиметров LDE екран в света.

Следва неголямо видео за този екран.
eyebg.com pic