Непробиваемия пенсионер (видео)


Сиода Гозо — Великия Майстор на айкидо, основател на стила Есинкан, ученик на великия Морихея Уесиба. Когато гледаме как този дядко избягва всеки удар и разпластява противниците си, дори не помръдвайки с ръце, у мен непроизволно се създава впечатлението, че ме лъжат. Особено след втората минута.

 • Dreamcatcher

  Вярно изглежда чак нереално. Но Айкидото е точно това… Наистина с минимум усилие можеш да преведеш човек в напълно безпомощно състояние… Това според мене е най-красивото, елегантно и интелигентно бойно изкуство /10 години съм се занимавал с бойни спортове/. Увладяни техниките до съвършенство наистина могат и да доведат до такъв резултат. Горещо препоръчвам на начинаещите да започнат с Айкидо!!! Няма такава красота на движенията, а философията и духът му могат да отворят вратите към всички останали бойни изкуства.
  Успех и упоритост на начинаещите!

 • http://biimerat.blogspot.com Костадин

  Ами съгласен съм с Dreamcatcher, НО според мен не е правилно винаги да чакаш да те ударят и чак тогава да го тръшнеш… Освен това, всичко е ОК. А ако ви изглежда нереално, разликата между тези, които падат и Вас, е, че те знаят, че е по-добре да се предадат, вместо да изпитват болка, докато разберат, че единствения изход е да паднеш на земята… Въпроса е че някой ще го разбере по тругния начин и ще завърши със счупена китка ако ме изнерви… Също ми е интересно един дребен човек как ще пребие някой дебел американец, но май станаха много въпросителни :D

 • Непробиваемия пенсионер :)))

  http://www.bgopit.com е уебсайт за пенсионери и хора в предпенсионна възраст – за възрастта 50 и повече години. Нашата основна цел е да направим полезен и приятен сайт , който да информира и забавлява хората в тази възрастова група. На преден план са поставени проблемите и въпросите, свързани с тя хното здраве и дълголетие, доходите им ( основни и допълнителни), както и възможностите за тяхното увеличаване. Ще информираме аудиторията относно промените в пенсиите, пенсионното и здравното осигуряване. Не сме оставили без внимание нуждата на хората във възрастта на богатия житейски опит от общуване. Във форума те могат да споделят мнения и задават въпроси по темите, които ги вълнуват, да създават нови приятелства, да получат или да предоставят съвет и помощ от други потребители в дадена житейска ситуация или професионална област . Предвидена е и възможността да задават въпроси и дискутират с магистър-фармацевт теми, свързани с лекарствата и тяхното приложение; периодично на техни въпроси ще отговарят и лекари, специалисти в различни области на здравеопазването.

 • inranxan

  този е далеч от стила на морихеи освен това вижте за безконтактен бои и ще получите отговор къде е ,,лъжата,,

 • http://www.seabank.eu/ ПАЦКО

  много яко