В 2012 година интернет трафика ще се измерва в зетабайти

eyebg.com kartinka

В периода 2007-2012 година обемът на интернет трафика всяка година ще се увеличава с 46 процента, съобщава TechRadar с линк към резултатите от изследвания, направени от компанията Cisco.

Представителите на Cisco са уверени в това, че в скоро време за измерването на обема на уеб-трафика ще трябва да се използва ексабайти (един ексабайт е равен на милиарди гигабайти – за справка – BG Wikipedia – Байт), а след 2012 година – зетабайти (един зетабайт е равен на трилион гигабайти).
Основните причини за ръста на трафика се являват HD-видеото и приложенията web 2.0.
Съгласно данните, получени от Cisco, в настоящо време видеото съставлява 22 процента от целия трафик. През 2006 година този показател е бил равен на 12 процента. Очаква се към края на тази година, процентите вече да са 32.
Както и да е, тези данни смятат P2P трафика, в които, по оценки на Cisco, ежемесечно се предават над 600 милиона гигабайта видео, което се равнява на над 120 милиона DVD диска.

 • http://bgcenter.net paradox

  Дори не знаех, че има понятие като зетабайт … след него какво идва?

 • http://vtuning-bg.net FinTaRa

  paradox, виж линка към Уикипедия който дадох.. следващото след зета е йотабайт.. по-нататък.. има време докато измислят такива памети :-D

 • http://eyebg.com/?p=316 Merlin

  opitaite se da ne se slu4i towa prez 2012.g.
  molq wi se naprawete ne6to za da na se slu4i towa
  izsledwaite ili tam kakvoto praite,no ne pozwolqwaite towa da se slu4i MOLQ WI

 • http://eyebg.com/?p=316 Merlin

  ISKAM DA JIWEQ

 • Ясен

  Дано това да стане! Без интернет си живеехме по-хубаво.