Домът, който построиха Брит и Стефан (12 снимки)

дом постройка
Тази къща израсна на тясна уличка в центъра на Антверпен (Белгия). Залепена към южната фасада, удобно разположена върху парцел 4 х 15 метра, тя се превръща в един от символите на традиционната архитектура на града.

дом постройка
Стъклената фасада подчертава вътрешната структура на новата сграда и изглежда много изразително сравнена със стандартните жилищни сгради на четири етажа, сънливо гледа града през защорените прозорци с широки первази.

дом постройка
Построиха къщата Брит Крипейн (Britt Crepain) и Стефан Спенс (Stefan Spaens) от студиото на CSD Architecten. Те я построиха за себе си, така че въплътиха в нея всичко, което смятаха  за комфортно и привлекатекно.

дом постройка
Проектът се характеризира с максимална откритост на фасадите и свободно подреждане на стаите на различните нива на всичките четири етажа на къщата, както и свободен достъп до естествена светлина във всяка стая и стълби, благодарение на стъклените стени и покрив.

дом постройка
Жилищно пространство се разтича на три нива на къщата, включвайки работен кабинет, библиотека, кухня и трапезария. Всички мебели, функционално и естетически и хармонично са интегрирани в интериора. Всяка от позициите е разработена лично от Брит Крипейн, както и стъклените врати и някои други подробности.

дом постройка
На долния етаж има мазе с килер и гараж за автомобили. А горе има всекидневна, оборудвани с камина. От тази стая можете да излезете на покривната тераса, която гледа към града (под краката си) и небето над Вас.

дом постройка

дом постройка

дом постройка

дом постройка

дом постройка

дом постройка