7 мита за диетичната храна

eyebg.com pic
МЮСЛИ
Много производители на този продукт заявяват, че мюсли – това е много здравословна и диетична храна. Но вкусните мюсли често ги поливат с мазно кокосово олио и ги посипват със захар- така че, уверенията в тяхната полза са просто хитър рекламен ход.

eyebg.com pic
КЕКСЧЕТА
Отсъствието на захар не е повод да си хапваме толкова популярните днес кексчета. Във всяко от тях се съдържат 600 калории, а добавения в тях двоен млечен шоколад прави тяхната хранителна ценност сравнима с показателите на фаст-фудовските хамбургери.

eyebg.com pic
ЗЕХТИН
Този продукт е полезен за сърцето, но това не означава, че трябва да го добавяме във всички блюда или да го пием с чаша. Така че можем да се ограничим с две-три лъжички, добавени в салатката и твоя организъм ще ти каже „благодаря“ и няма да му се наложи да складира излишна мазнина.

eyebg.com pic
СОЛЕТИ
Без съмнение – този популярен в заведенията снек съдържа най-малко калории и мазнини. Въпреки това, достатъчно е да е поръсено със сол, и всички грижи за здравето веднага се изпаряват. Същото важи и за сладките и соленките, които често се сервират като десерт с кафето или чая.

eyebg.com pic
ЧИПСИ
Натуралните картофи и отсъствието на пестициди при тяхното отглеждане – е, това е скъпо и то много скъпо, но чипсите от това не стават по-малко калорийни. Няма да се зарадва на това и твоя стомах – за него тази храна се явява „тежка“ и труднопреработваема. И още- кога последно ти си ял чипси без сол???

eyebg.com pic
ПИЦА С МОЦАРЕЛА
Моцарелата е сирене и се счита за един от най-диетичните видове сирене, но комбинацията с дори и най-финото тесто и печен салам губи незабавно свойствата му. Според проучване на американски учени, средната част на италианската пица съдържа 700 до 800 калории, така че това може да е вкусно ястие, но само в определени количества.

eyebg.com pic
ЯПОНСКАТА КУХНЯ
Sashimi от риба тон – това е наистина едно диетично ястие, което не може да кажем за ролетата Калифорния или Темпура. Така че не прибързвайте да поръчате от тези японски деликатеси – на Вашето тяло ще бъде напълно достатъчно Miso-супа, салата и Sashimi. Останалото ще доведе до нежелано количество мазнини във Вашето тяло.

Взето от www.mhealth.ru/