10 чаши, достойни за Вашето кафе/чай

eyebg.com pic
Помисляли ли сте някога, какво обединява болшинството от нас, хората, водещи активния си живот пред компютъра? Колкото и странно да звучи, това е любимата ни чашка за кафе или чай. При всеки тя е своя, единствена и неповторима, даже и да не се отличава с нищо особено.

1. MyCuppa Чай/Кафе

eyebg.com pic

Тази чашка е идеалния избор за истинските ценители на кафето или чай. Както знаем е сложно да направим едно и също кафе два пъти – и сега на ваше разположение има подсказки, с помоща на които може да се сравнява кафето по цвят и след време да си изберем любима рецепта .

2.Комплект Skase

eyebg.com pic

Дълбокия смисъл на това творение (по думите на дизайнера Стив Уотсън) е в това, че това е прекрасно, когато и двете части са една в друга. В описанието на Уотсън се говори много за концепта на симбиозата, за противоположностите, доброто и злото, че неговата чашка не се нуждае от чиниика – тя си има своя, уникална подставка.

3. Чаша с място за бисквити.

eyebg.com pic

По този начин се икономисва място, защото една чиниика с всякакви вкусности заема немалко място, освен това трябва и да се измие след това. Съкращаваме количеството пъти на ходена до кухнята два пъти.

4. Смачкана чашка.

eyebg.com pic

Подобен концепт, по принцип, не блести като новина – вземаме един образ на изхвърлен на боклука предмет и правим от него нещо ново. Тук виждаме и поп арт, и нашето НЕ на обикновеното, и просто симпатична реализация. Такива стъклени „чашки“ за първи път са били създадени в далечната 1975 година в Англия, и от тогава се ползват с широка популярнаст. В тесни кръгове.

5. Чаша от Алкатраз

eyebg.com pic

Тези чаши са се ползвали в този знаменит затвор – не се чупят и заради това не се и ползвали от затворниците като оръжие.

6. Саморазбъркваща се чаша.

Без коментар.

7. Чаша от чашки

eyebg.com pic

Чаша като чаша, но привлича нашето внимание. „Едно тройно експресо, моля“

8. Чаша по повод глобалното затопляне

eyebg.com pic

Наливайки си чай или кафе в тази чаша пред очите ни изниква глобалната картина на изменението на климата на Земята, което е повод да се замислим.

9. Чаша с изключвател

eyebg.com pic

Тук, благодарение на особеното покритие, чашката сменя цвета си.

10. Чашата на песимиста

eyebg.com pic

Един истински песимист е просто длъжен да си купи такава чаша – тя, със своя надпис „Тази чаша е наполовина празна“ ще му напомня, че в живото на човека има оща много добро, например хумора.