Финландски тест

eyebg.com pic
Един психологически тест.
Насочен към всички финландски новобранци, както мъже, така и жени. Задачата на теста – да се намерят проблеми в главите на войниците, за да могат медиците и командирите да се отнасят със съответното внимание към тях по време на службата.

Още – в продължението.

Идеята на теста е проста. Новобранеца гледа на листа и казва на глас числата, разположени вътре в кръговете. Ако новобранеца вижда числата във всичките шест кръга – то той е здрав. Ако бъдещия войник не вижда числа в няколко от кръговете,  то ще бъде проверен за цветова слепота – далтонизъм. Но ако той не вижда цифрите само в един от кръговете, то у него е възможно развитие на следните проблеми:

Не вижда кръг 1: Повишена агресивност, конфликтност.  Препоръчва се отделяне на много внимание на контрастния душ и на физическите упражнения.

Не вижда кръг 2: Снижена умствена способност. По време на служба в общите родове войски допълнителни мерки не са нужни.

Не вижда кръг 3: Гастеримаргия (преяждане). Умерено хранене с много физически упражнения, противопоказана е седящата работа и работата в кухнята.

Не вижда кръг 4: Садизъм. При лека форма се препоръчва назначаването му в преподавателския състав, а при тежка – в отдела по дисциплина.

Не вижда кръг 5: Латентен (скрит) хомосексуализъм. Възможни пристъпи на слабоконтролирано влечение към лицата от своя пол. Не са нужни допълнителни мерки

Не вижда кръг 6: Шизофрения. Препоръчва се пълна проверка при психиатър.

ТУК може да сравните числата от теста с черно белия му вариант.


Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 16308001 bytes) in /home/gaovixbg/public_html/eyebg.com/wp-includes/wp-db.php on line 1127