Креативни автобусни спирки (11 pics)


Спирка в бразилския град Куритиба. Както виждаме, входът в спирката е страничен, а влизането в автобуса – през специални плъзгащи се врати.Едно от „чудесата“ на съветския конструктивизъм..

А това е спирка, създадена от ръцете и въображението на архитекта Хусто Гарсия Рубио (Justo García Rubío). Този обект е разположен в испанския град Casar de Cáceres, и съгласно официалните данни тази постройка е струвала почти половин милион Евро.

Проект от MIT Design Lab, разработен по поръчка на френската организация по обществен транспорт. Освен интересния и съвременен дизайн, тази спирка е не лошо технически оборудвана.

Спирката за гренландската болница Spaarne. Разработена и въплътена от компанията NIO architecten за „дребните“ пари, а по-точно – 1 милион Евро.

Тази спирка е украшение на калифорнийския град Вентура. Работа е на дизайнера Денис Опенхейм (Dennis Oppenheim).

А така изглеждат местата за очакване на автобусите в провинцията на югозападна Великобритания в графство Корнуол.

А в японския град Ишайя не са толкова много автобусните спирки, но заради това пък са много
различни (и такива „вкусни“!)

Автобусната спирка през очите на компания IKEA в рамките на рекламна компания в Ню-Йорк в недалечната 2006-та година.

Оказва се, че спирките могат да бъдат далеч от красотата, чистотата и прозрачността, и дадената постройка е точен пример за това.

А ето така местните жители очакват близкия автобус на Шетлендските острови. Странно, а от къде там са се взели автобуси? Може би, затова и изглеждат тези спирки така комфортни – вижда се, че транспорта ще го чакаме още дълго..