Зъл спамер ще плати 6 млн.$ на MySpace

eyebg.com kartinka

Социалната мрежа MySpace победи в борбата с мрежовите мошенници. Тази седмица назначеният от съда арбитър глоби Скот Рихтер, нарекъл себе си „крал на спама“, с шест милиона долара за незаконно разпространяване на ‘мръсни’ съобщения.
Администрацията на MySpace е подала иск против Рихтер в януари миналата година.

Съгласно наложеното решение, Скот Рихтер ще изплати на мрежата MySpace компенсация в размер на 4.8 милиона долара. Още 1.2 милиона долара ще са съдебните разходи и услуги на юристи. Коментирайки решението, Рихтер е заявил, че е напълно удовлетворен, защото размера на наложената глоба е с 95 % по-малка от сумата, която е поискал MySpace. Стивън Рихтер, баща на Скот Рихтер е подчертал, че уважава решението на арбитъра, и затова то няма да бъде оспорвано.

Трябва да се отбележи факта, че сумата от 6 милиона долара въобще не може да бъде сравнена с 230 милиона долара, която социалната мрежа MySpace отсъди неотдавна от Сенфърд Уолъс и Уолтър Рейнс, двама известни спамери. По утвърждения на MySpace,тези мошенници са изпратили около 730 000 спам съобщения. Впрочем, засега не е ясно, ще могат ли да се вземат и тези пари – и двамата на заседанието на съда не са се появили…

eyebg.com kartinka