Дилемата

Новото си е ново – неоспорим факт, на който напоследък българите обръщат внимание все по-често. Модерният дизайн радва окото на всяка домакиня, а новата вещ е безспорна радост вкъщи. И все пак дали новото е най-доброто решение? За да разрешим дилемата трябва да обърнем внимание на няколко фактора:От няколко години насам производителите на битова техника обръщат внимание повече на „екстрите“, отколкото на същинската част на машината. Лампичките, няма интерес да я прави дълговечна, тъй като и без това този уред след 4- 5 години ще бъде изхвърлен и заменен с нов. Преценете сами дали можете да си позволите това.
дисплеите, красивите бутончета и други „украшения“ правят изделието по-привлекателно за клиента, а същинската част на машината се оказва на заден план. Никой
В много случаи старите машини са изпълнени по технологии, които осигуряват по-дълъг живот на изделието. Например, алуминиевите и медните тръби, с които работеха заводите до преди няколко години са корозоустойчиви. За сравнение – новите технологии използват почти само желязни тръби, които са евтини и екологични, но имат кратък живот.

С напредването на технологиите техниката става все по-взискателна към инфраструктурата. Ако старите руски и български хладилници работеха еднакво добре при минус 5, и при плюс 40 градуса, това не може да и с 240, и със 170 волта, и се каза новите модерни хладилници. Те са предназначени за работа в климатизирани помещения (навсякъде по света това вече не е лукс), и искат строго фиксирано напрежение в мрежата – 220 волта. Всяко отклонение от тези условия скъсява и без това краткия живот на изделията, и дава основание на гаранционните сервизи да не признават гаранцията.
От друга страна, в много случаи старият хладилник наистина „си е изпял песента“. Ако повечето детайли на конструкцията са с изтекъл ресурс, ако има сериозни корозии по корпуса, ако има много пукнатини по пластмасовите детайли, тогава наистина най-доброто решение е да се отървете от стария хладилник и да си купите нов. Ето защо, разумно е преди да вземете решение, да се посъветвате със специалист. Техниците, работещи в „Нерон“ имат поглед върху повечето предимства и недостатъци на всяка марка домашни хладилници, внасяни в страната, и ще ви помогнат да вземете решение.