Големия адронен колайдер (Large Hadron Collider)

До пускането на Large Hadron Collider (големия адронен колайдер) остана по-малко от денонощие…
Да очакваме ли края на света ???


Днес в полунощ в Европейския център по физика на частицата ще започнат изпитанията на Големия адронен колайдер – най-мощния ускорител на частици в историята на човечеството. Някои изследователи предполагат, че тези изпитания ще спомогнат създаването на така наречената „Машина на времето“. Мненията на учените, както винаги, се разделиха.

Някои се отнасят към такава перспектива скептически. „Във всеки случай пускането на ГАК-а може кардинално да преобърне нашите представи за пространство и време“ – каза един от член-кореспондентите на Руската Академия на Науките от Института по физика на високите енергии. По думите му, ние, най-вероятно, се намираме на прага на революцията на нашето представяне на природата. В тази връзка най-често се споменава теоретичната възможност за появата на микроскопични „черни“ дупки, а също теоретичната възможност за образуването на антиматерия и магнитни аномалии с последваща реакция на улавяне на обкръжаващата материя. Обявиха се и много протестиращи, в това число и между учените, те всички са уверени, че такива изследвания могат да бъдат опасни за планетата Земя.

 • http://ivanatora.info Ivan

  Вече сме 24-ти и Земята е цяла. Освен ако онези не са с няколко часа назад и още не са почнали.

 • уплашен

  на 10 септември е пуска пише го в актуално ком

 • Дани

  Да,големия адронен колайдер ще бъде стартиран на 10.09.2008г в 09.ч.българско време.Старта на опита ще бъден предаван он-лайн на страницата на ЦЕРН.Не се притеснявайте,това няма да е края на света.

 • денислав

  Ех мамкаму то1но днес взех книжката и сега ще умирам :(

 • http://eyebg.com/ Руми

  Болни физични мозъци!!!
  Аз искам да живея без техните черни дупки и частици!!!
  НЕ МИ СЕ УМИРА!!!

 • Mucky

  Пуфффффф!!!!!!!!
  Тези хора си мислят че правят нещто.
  Само надуват свирката за нищо (става дума и за двата лагера).

 • stefan

  тези учени искат да ни затрият аз съм млад само на 19 години и искам да живея дано знаете наистина какво правите защотото не е честно от ваша страна да постъпвате така с човечеството за сметка на вашите интереси НЕ Е ЧЕСТО!!!:(

 • Georgi

  Hora spokoino be i az ne gi podkrepqm tia u4eni koito se opitvat da eksperimentirat no kvoto e za nas takova e za vsi4ki ostanali a otnosno opita sam skipti4no nastroen.
  Gospod da ni pazi

 • XaHKy5paT

  E hora parviq opit mina uspe6no!Ne znam dali tova e povod da se radvame ili da treperim 4e 6te ima prodaljenie no tova e polojenieto.i vse pak po 27-kilometrovoto trase be6e pusnat samo 1 potok 4astici i sblasak ne e imalo.ostava da 4akame istinskiq opit i da se nadqvame do togava da stane 4udo i da ne se sastoi,za6tot spored men ne e pravilno da se pravqt takiva eksperimenti

 • Vampic

  Реална вазможност да се превърнем в антиматерия има и то голяма според мен -дори малък дефект в системата може да причини аномалии с непредвидими последици,така че пригответе се да срещнете Смъртта във всеки един момент,за ваше успокоение поне тя (Смъртта ви) ще бъде мигновенна.
  Не знам как е вазможно човечеството да извърши тази най-голяма от големите глупости в името на науката ,но това днес стана факт,неприятното е само това че във всеки един момент можем да изчезнем -дали рискът си заслужава?
  Най-вероятно НЕ !
  Уважаеми,навлизаме в последната ера на човечеството-Пълното самоунищожение.
  И така аз самураят Шигеру ви пожелавам лека смърт-не че го заслужавате …
  Животът е само капчица роса подета от пороят на Вечността !

 • antraxmm

  А бе утре (21 октомври) го пускат нали ?!?