В Англия продават два автомобила по цената на един

eyebg.com pic

Глобалната финансова криза свали драстично търсенето на продукцията на автопроизводителите и това принуди британските дистрибутори да прибягнат към радикални маркетингови мерки, които по-рано се използваха само от реализаторите на евтините стоки от първа необходимост.

Шефа на интернет сайта за автопродажби Broadspeed.com от Колчестър  Саймън Емпсън (Simon Empson) е съобщил, че по врема на кризата обикновенните мерки за привличане на купувачи – дори сваляне на цената с 50% – спират да действат.
„Автопроизводителите свалят цената с 25%, с 30%, после с цели 50%, и отново автомобилите остават непродадени. Трябва да се търси радикална маркетингова стратегия“ – е заявил Емпсън. И по негово мнение, той е намерил такава стратегия, като се е въоръжил с изречението „Купи две по цената на едно“, с помоща на което се продават упаковки тоалетна хартия и еднократни ножчета за бръснене.
Есента Емпсън, следвайки новата стратегия, успешно е продал нялолко хиляди Subaru B9 и Dodge Avenger, а сега е зает с реализацията на Kia Magentis.
„Това е феноменално. Аз никога не съм виждал че принципа „купи две по цената на едно“ ще може да се използва в продажбата на автомобили“ – казва специалиста по психология на покупките от Уелския Университет Пол Бакли (Paul Buckley).
По подобен начин започнали да действат и някои риелтъри, в частност ирландската фирма PJD Construction предлага безплатно апартамент на нашето черноморско крайбражие на този, който закупи дом в гр.Донегъл (северо-западна Ирландия).